Vysokoškoláci organizujú svoje prvé Zimné študentské hry

02.01.2012 Celý región

Bratislava 30. decembra (TASR) – Vysokoškoláci zo všetkých slovenských univerzít, ale aj zahraniční študenti, ktorí na Slovensku študujú v rámci programu Erasmus, sa môžu tešiť na prvé Zimné študentské hry 2012, ktoré sa uskutočnia 3. až 5. februára na Donovaloch.

„Ide o to, aby sme spojili študentov v mimoškolských aktivitách. Myslíme si, že je dôležité, aby študenti mali nielen formálne vzdelávanie, ale aby sa zapojili aj do takých aktivít, kde by sa spoznali a kde by sa nejakým spôsobom spojili vysoké školy,“ povedal pre TASR predseda Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ) Juraj Tilesch. Podujatie rada organizuje v spolupráci s Erasmus Student Network SR. Organizátori dúfajú, že nultý ročník odštartuje tradíciu zimných hier na Slovensku.

Zaregistrovaní študenti sa môžu zapojiť do štyroch športových disciplín, ktorými sú zjazd na lyžiach, slalom na lyžiach, zjazd na snouborde a slalom na snouborde. „Okrem týchto nosných akcií budú prebiehať aj súťaže v sánkovaní, korčuľovaní či stavbe snehuliakov, aby dostal každý šancu zúčastniť sa činností, ktoré mu najviac vyhovujú,“ dodal Tilesch.

Okrem športových aktivít však študentov čaká aj večerný program, v rámci ktorého ako vyvrcholenie podujatia vystúpia kapely a DJ-i rôznych štýlov a žánrov. Súčasťou programu bude aj galavečer, kde sa vyhlásia výsledky sobotných športových súťaží.

Záujemcovia sa môžu registrovať na stránke www.srvs.sk do 22. januára 2012. V poplatku 95 eur je zahrnuté ubytovanie na dve noci, strava, dvojdňový celodenný skipass v lyžiarskom stredisku Park Snow, ale aj kultúrny program.
 

Vyberte región